marnua
Teràpies

Fisioteràpia

La fisioteràpia és una disciplina de la salut que treballa en la prevenció, atenuació i curació dels problemes múscul-esquelètics i posturals. Es tracta per mitjà de l’exercici terapèutic, la mobilitat articular, la massoteràpia, el reforç muscular, els estiraments, els embenats funcionals, la punció seca, el kinesiotape, la calor, el fred, la llum, l’aigua, l’electricitat i altres tècniques pròpies d’aquesta disciplina.

El fisioterapeuta atén persones que poden presentar qualsevol d’aquestes patologies:

Reeducacio Postural Global

Els massatges més habituals són:

 

  • Descontracturant, per desfer nusos musculars, disminuir la tensió i reforçar el sistema immunològic.
  • De Descàrrega, per a disminuir el to muscular i millorar la funció circulatòria oxigenant el múscul i ajudant-lo a recuperar-se millor.
  • El quiromassatge tècnica manual que consisteix en aplicar sobre   la pell una pressió mecànica als teixits del cos.
  • Massatge relaxant: per a disminuir el to muscular fins el punt de relaxar la musculatura i millorar la funció circulatòria.
  • Massatge Tonificant: activa la musculatura i el flux sanguini estimulant l’excitabilitat moto neuronal i l’activitat reflexa dels músculs.
  • Drenatge limfàtic: activa el funcionament del sistema limfàtic superficial per a millorar l’eliminació de líquid intersticial i de les molècules de gran mida per facilitar la seva evacuació.

Fisioteràpia esportiva

La fisioteràpia esportiva és una especialització que va dirigida a totes aquelles persones que realitzin una pràctica esportiva de forma regular, ja sigui esport bàsic, amateur, d’elit o senzillament per a mantenir-se en un bon estat de forma física i salut.

La funció del fisioterapeuta esportiu, serà l’aplicació del tractament mitjançant agents físics com l’electroteràpia, crioteràpia (fred), termoteràpia (calor), la teràpia manual, la hidroteràpia, el kinesiotaping, els exercicis terapèutics i les diferents tècniques específiques amb la finalitat de centrar els seus objectius exclusivament en la recuperació i readaptació de l’esportista lesionat.
A partir d’un diagnòstic mèdic, el fisioterapeuta dissenya un protocol i un pla de tractament totalment personalitzat a fi de recuperar la funcionalitat de l’esportista, accelerant els processos biològics de recuperació de la lesió limitant, en el menor temps possible perquè es pugui reincorporar a la seva pràctica.

Promoure la prevenció de futures lesions és també una funció del fisioterapeuta, estant alerta de tots aquells factors de risc que puguin fer aparèixer lesions produïdes per sobrecàrregues pròpies de cada esport o per seqüeles d’una antiga lesió.

Ves al contingut